Openbaar vervoer in Londen maakt contactloos betalen mogelijk

Openbaar transport is ongetwijfeld de sector waar mobiel betalen enorme voordelen biedt. Transport for London (TfL) is een organisatie die de Britse hoofdstad wil omvormen tot een modelstad voor openbaar vervoer.  Vanaf 16 september kunnen gebruikers van het Londense transportnetwerk contactloos betalen op de plaatsen die gelinkt zijn met Oyster, het eigen smartcardnetwerk van TfL. De transacties kunnen gebeuren met alle betaal- of kredietkaarten en prepaid debetkaarten die in Groot-Brittanië zijn uitgegeven.

Contactloos betalen gebeurt door simpelweg een terminal aan te tikken met je kaart. Het maximumbedrag per transactie is 20 pond. De betaalmethode is niet enkel gemakkelijk maar ze is ook voordelig. Het systeem berekent namelijk zelf de voordeligste formule. Dat kan per dag of per week gebeuren.

Future of Mobile Banking | 15.10.2014 | http://www.financelab.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.