Square haalt extra kapitaal op

Square, het snelgroeiende betaalplatform van Twitter stichter Jack Dorsey en Jim Mc Kelvey, wordt vaak gezien als een voorbeeld van een business case. De start-up kon heel snel groeien omdat Starbucks meteen het potentieel zag en de technologie tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden omarmde.

Square wordt nu echter geconfronteerd met de problemen die de meeste nieuwe betaalapplicaties hebben. Het bedrijf moet zwaar aan de bak om de retail te overtuigen van hun meerwaarde. De snelle groei vergt ook een pak investeringen. Vorige week beweerde TechCrunch dat Apple een bod zou gedaan hebben op Square. Dat zou echter afgesprongen zijn op de prijs. Square wordt in de markt gewaardeerd op ongeveer 6 miljard dollar en Apple zou amper de helft daarvan geboden hebben.

Blijkbaar hebben Dorsey en Mc Kelvey nu andere financieringsbronnen gevonden. VCexperts.com kon een document van de Amerikaanse regelgever SEC inkijken waaruit blijkt dat Square een nieuwe reeks aandelen heeft uitgegeven voor een totale waarde van 100 miljoen dollar. Het is niet duidelijk wie de aandelen kocht. Jim Mc Kelvey bezat voor de uitgifte 10% van Square, Dorsey had 32% van de aandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.