Panasonic maakt betalen met smartphone in vliegtuigen mogelijk

Panasonic Avionics Corporation werkt aan een communicatiesysteem voor in-flight entertainment gebaseerd op NFC-technologie. Dat systeem laat toe dat passagiers een betaling kunnen doen met hun smartphone als die tenminste uitgerust is voor NFC. De technologie herkent ook of een passagier een frequent flyer is waardoor hij een aantal voordelen kan krijgen op basis van zijn klantenprofiel. De informatie over zijn persoonlijke voorkeuren maken het mogelijk om een gepersonaliseerd entertainment aanbod te creëren.

Door de koppeling tussen de smartphone en het entertainment systeem van het vliegtuig wordt het mogelijk om de passagier permanent informatie updates te geven.

NFC kreeg vorige week een belangrijke boost. Apple weigerde jarenlang om de NFC-chips in de iPhones in te bouwen. Met de iPhone 6 draait het die strategie compleet om en wordt NFC plots een van de speerpunten. Volgens Panasonic heeft 70% van de passagiers een smartphone mee op het vliegtuig. De elektronicagigant verwacht dat 55% van alle smartphones NFC enabled zal zijn in 2016.

Klik hier voor het persbericht van Panasonic

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.