Witteboordcriminaliteit zwaar aangepakt in Nederland

In Nederland toont het gerecht dat het menens is met de strijd tegen witteboordcriminaliteit. Ex-Bouwfonds directeur Jan Van Vlijmen werd er eerder al veroordeeld tot vier jaar cel wegens vastgoedfraude. Van Vlijmen ging in hoger beroep en bleef daardoor op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie eiste destijds zeven jaar en zegt nu dat er geen enkele reden was voor strafvermindering. Het blijft bij zijn eis voor een veroordeling tot zeven jaar maar daarenboven wil het OM dat Van Vlijmen onmiddellijk wordt aangehouden na zijn eventuele veroordeling. Dat is een maatregel die in het verleden zelden werd gevraagd in dit soort van gerechtszaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.