Belfius integreert Bancontact-app in eigen Direct Mobile-app

De populariteit van peer to peer (p2p) betalingen, waarbij kleine bedragen kunnen worden afgerekend met een eenvoudige QR code herkenning tussen twee smartphones, bleef in ons land relatief laag. KBC zette het systeem al vroeg in de markt met de scashing functie. Om die te kunnen gebruiken moeten de betaler en de ontvanger echter allebei klant zijn van KBC.

BNP Paribas zette p2p breder in de markt met Easy Transfer. Klanten van de bank kunnen via die app tot 250 euro per dag betalen aan iedereen met een mobiel telefoonnummer. Ontvangers moeten dus geen klant van de bank zijn en ze moeten zelfs geen smartphone hebben. Ze moeten wel geregistreerd zijn in het systeem van BNP Paribas Fortis. Als dat niet het geval is en iemand wil toch een betaling doen krijgen ze daarvoor een uitnodiging.

De lancering van de Bancontact/Mister Cash (BCMC) app plaatste p2p meteen in een veel bredere context. Bij het betaalschema van BCBM zijn 16 grotere banken aangesloten waardoor het potentieel aan gebruikers fors verbreedt.

Belfius anticipeert nu als eerste grootbank in België op deze opportuniteit. Het kondigt vandaag aan dat de app van BCMC geïntegreerd wordt in de eigen Belfius Direct Mobile –app. Vanaf eind november kunnen de klanten van Belfius p2p betalingen verrichten tussen twee gebruikers die de Belfius Direct Mobile app hebben gedownload op hun smartphone maar ook tussen een gebruiker met de Belfius Direct Mobile app en een gebruiker met de Bancontact/Mister Cash-app.

Bij mobiele betalingen is de gebruiksvriendelijkheid van groot belang. Belfius geeft klanten de keuze om telkens aan te geven via welke rekening hij wil betalen of geld wil ontvangen, of om een rekening op voorhand als favoriet aan te duiden. In dat laatste geval hoeft de klant zelfs niet meer in te loggen in Belfius Direct Mobile want op het eerste scherm komt een sneltoets waarmee hij onmiddellijk de QR-code kan scannen om een betaling te bevestigen of een QR-code kan genereren om geld van iemand te ontvangen.

Klanten kunnen tot maximaal 500 euro per dag ontvangen. Voor betalingen ligt de limiet op 250 euro. De betaalfunctie in Belfius Direct Mobile kan niet alleen gebruikt worden voor betalingen tussen particulieren maar ook voor online aankopen via smartphone, tablet of PC. Ook betalingen via SMS zijn mogelijk.

De integratie van de BCMC-app gebeurt via een update. Er moet dus geen nieuwe app gedownload worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.