Toptherapeut Lieven Maesschalck innoveert in gezondheidstechnologie

MaeeschalckDe ontwikkeling van health apps en wearables die prestaties of lichaamsfuncties meten en interpreteren  zit in een kolkende stroomversnelling. Health technologie wordt snel een nieuwe heilige graal.

Dat heeft belangrijke implicaties voor de verzekeringsindustrie. Zowel preventief als curatief kunnen die apps een sterk kostenbesparend effect gaan hebben. Ze zullen ook een verfrissende en positieve impact hebben op de relatie tussen de klant, de verzekeraar en eventueel de bemiddelaar.

Topfysiotherapeut Lieven Maesschalck beseft dat potentieel. Hij startte Game To Cure op. Patiënten moeten niet voor alle sessies van hun therapie langs lopen bij de fysiotherapeut. Een aantal oefeningen kunnen perfect op locatie uitgevoerd worden. Het is echter wel van belang dat die sessies gemeten en geanalyseerd worden. De applicatie van Move to Cure kan op basis van de modernste bewegingstrackers een aantal parameters meten waardoor de patient maar ook de fysiotherapeut onmiddellijk feedback krijgt. De therapeut kan de sessie volgen, evalueren en bijstellen. Na de therapie kan de app gebruikt worden om nieuwe blessures te voorkomen. In de app zitten ook elementen van gamification ingebouwd om de patient te blijven stimuleren. In principe is de applicatie een permanente digitale coach die niet langer gekoppeld is aan curatief ingrijpen maar ook preventief kan ingezet worden voor het voorkomen van blessures of het verbeteren van de conditie.

Maesschalck betrok ondertussen een paar zwaargewichten bij het project. Tom Vroemans, een van de belangrijkste Belgische internetondernemers, stapte mee in het kapitaal. Vroemans startte eerder al Common Companies en Appstrakt. Zijn ervaring in technologie is van cruciaal belang.

Maarten Bynens werd onlangs aangetrokken als ceo. In de Raad van Bestuur zit onder meer de bekende sportpsycholoog Jef Brouwers. Het project wordt mee ondersteund door de Universiteit Hasselt, incubator Bioville en Microsoft Innovation Center.

Ondertussen kondigde ook Philips aan dat het zich gaat opdelen in twee verschillende bedrijven. Philips Lighting gaat zich enkel met verlichting bezig houden. Royal Philips specialiseert zich enkel nog in gezondheidstechnologie. Dat onderdel van het bedrijf focust op de medische industrie maar ook op het toenemend bewustzijn van consumenten die kiezen voor een gezonde levensstijl.

Klik hier voor de website van Game to Cure


Discussieer mee over de uitdagingen en innovaties in levensverzekering. Schrijf nu in voor FUTURE OF LIFE INSURANCE | 5 topclinics30 topsprekers. Klik hier voor meer informatie


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.