Zes topsprekers analyseren impact lage langetermijnrente

Een paar weken geleden publiceerde hoofdeconoom van VKW Geert Janssens een blog over zijn vrees dat niet alleen de Belgische maar ook de Duitse economie afglijdt naar deflatie. Lees de blog hier. Janssens werd in zijn bewering niet gevolgd door andere economen. Onder meer Maarten Geerdink van Petercam en Steven Vanneste van BNP Paribas Fortis gingen eerder uit van een bescheiden inflatie. Klik hier voor de verwachtingen van Steven Vanneste.

Vandaag werd duidelijk dat de Belgische economie wel degelijk met deflatie flirt. De prijzen van voedingsproducten en energie daalden scherp en dat drukte de inflatie naar een negatief niveau. Zelfs het Planbureau geeft aan dat ze dat niet verwacht hadden. Of we nu al dan niet in deflatie terecht komen, voor levensverzekeraars ziet de situatie er weinig rooskleurig uit. Want alle economen zijn het er wel over eens dat we nog jaren met zeer lage rentevoeten geconfronteerd blijven.

Op donderdag 2 oktober brengt Financelab vijf gereputeerde economen samen om een analyse te maken van de situatie. We confronteren de standpunten van Maarten Geerdink, Steven Vanneste en Geert Janssens met de visie van Karel Volckaert (ex-Econopomis en stichter van Riverrun) en de academische analyse van Piet Sercu. Wim Vermeir, CIO van AG Insurance geeft duiding bij zjn strategie om meer in infrastructuur te gaan investeren.

Meer info : klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.