Aantrekken van talent is prioriteit bij AG Insurance

Talent en knowhow vinden en houden….het wordt de volgende jaren een van de belangrijkste uitdagingen voor de verzekeringssector. Dat heeft ook positieve kanten. Een aantal maatschappijen ontwikkelen een creatief HR- beleid. Marktleider AG Insurance profileert zich al een tijdje als een trendy werkgever. Ze koppelt dat imago aan een gedecentraliseerde vestigingspolitiek. CEO Antonio Cano vertelde vorig jaar al dat het moeilijker is om talent te motiveren naar het centrum van Brussel te komen. De topman van AG Insurance profileerde deze week de zetel in Antwerpen als een speerpunt.

AG Insurance heeft bijna zeshonderd mensen op de loonlijst staan in Antwerpen. Dat aantal steeg de laatste 2 jaar met 30%. Die werknemers kunnen profiteren van een aantal leuke voordelen.

Er is een inhouse shop en een gezondheidsruimte. In die ruimte kunnen de medewerkers werken aan een gezonde levensstijl. Ze beschikken over een kwalitatieve sportinfrastructuur en kunnen er – buiten de werkuren – collectieve oefensessies bijwonen of een individueel programma volgen om hun conditie op te bouwen.

Vorig jaar werd een gelijkaardige structuur uitgebouwd in de vestiging in  Charleroi. Dat werd meteen een groot succes.

AG Insurance profileert zich overigens op nationaal vlak als een aantrekkelijke werkgever. De maatschappij wil dit jaar nog 115 mensen aanwerven maar alle verzekeraars zijn op zoek naar dezelfde profielen.

Daarom investeert AG Insurance sterk in employer branding. Op termijn krijgen alle werknemers de kans om 1 tot 2 dagen per week thuis te werken. Vooral voor de vestiging in Brussel is dat een prioriteit.

AG Insurance creëert in al zijn vestigingen een moderne en flexibele werkomgeving, het investeert in opleiding en in diverse acties die het welzijn op het werk en de work-life balance bevorderen.

De opvallendste initiatieven zijn  ‘well@work’ en het Employee Assistance Program (EAP). De werknemers kunnen daardoor beroep doen op stress-consultants en ze kunnen meedoen aan lunch & learn’ sessies. Tijdens de lunchpauze krijgen ze daardoor inzicht in thema’s als loopbaanontwikkeling, time management en gezond leven.  Opvallend is ook het, een externe bijstandsservice waar werknemers terecht kunnen met vragen en problemen rond mentaal welzijn, financiën of juridische kwesties. Op anderhalf jaar tijd hebben meer dan 300 medewerkers beroep gedaan op dit programma, 80% daarvan had betrekking op privéproblemen.

De impact van de technologie en de noodzaak om het beste talent aan te trekken zorgt er wereldwijd voor dat werkomgevingen aantrekkelijker worden en dat er zwaar geïnvesteerd wordt om goede mensen te kunnen binden. Bij betaalspecialist Square bijvoorbeeld, kampen ze met een gebrek aan vrouwelijke ingenieurs. Square organiseert daarom ieder jaar een vierdaags code camp. U krijgt hier een impressie van hoe het er daar aan toegaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.