Bpost Combo bezorgt online aankopen aan huis

Een van de gevoelige punten van online shoppen is de duurtijd en de kostprijs van de levering. Snelle groeiers als Zalando, Coolblue en Bol.com hebben daar veel focus op gelegd. Ze leveren vaak de dag zelf of maximaal een dag na aankoop.

Bpost gaat zich nu op die specifieke dienstverlening toeleggen. Het postbedrijf start Combo op. Dat is een dienst die al uw online bestellingen of aankopen ophaalt en thuis aflevert. Een soort koerier voor online shoppers dus. Op de website https://combo.bpost.be/ kan je kijken welke winkels er momenteel aangesloten zijn. Voorlopig is dat aantal beperkt maar er staan wel grote spelers zoals Carrefour en Cora bij.

Een van de hindernissen bij online aankopen is de levering van verse goederen. Bpost heeft daar een specifieke herbruikbare verpakking voor ontwikkeld. Voor verse voeding zijn er zelfs isothermische boxen. Door deze laatste te gebruiken met koelelementen kunnen gekoelde goederen vervoerd worden. Diepvries wordt verstuurd met droogijs. Juist vóór de levering wordt de temperatuur gemeten en indien deze boven de toegelaten temperatuur is, zal bpost de goederen niet afleveren

Gebruikers van de dienst betalen geen vaste kosten. De prijs per levering bedraagt 9,95 euro. Het is mogelijk om aankopen bij verschillende leveranciers te groeperen onder een levering.

Het is zelfs mogelijk om de aangekochte goederen af te rekenen via bpost. Dat kan met een bankkaart, een kredietkaart of elektronische maaltijdcheques. Wie zijn aankopen online betaalde moet enkel nog de levering afrekenen met de thuisbezorger.

De levering gebeurt ’s avonds tussen 18 en 20 uur. Wie niet thuis is kan de goederen laten leveren bij een buurman. In dat geval mag de betaling met een overschrijving gebeuren.

Combo is een verstandig initiatief van bpost. Voorlopig zijn er vooral in Vlaanderen nog grote blinde vlekken maar we nemen aan dat de dienst snel territoariaal zal uitgebreid worden. We begrijpen echter niet waarom er niet maximaal ingezet wordt op digitale betaling. Bpost geeft enkel klassieke betaalmiddelen aan terwijl bpost bank een eigen app heeft die digitale betalingen mogelijk maakt. Bpost bank maakt ook deel uit van het netwerk van bancontact. Gebruikers van Combo beschikken daardoor over twee kanalen langs waar de betaling digitaal geïntegreerd zou kunnen gebeuren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.