Delta Lloyd Life schrapt mijndigitale kluis.be

Pensioenverzekeraar Delta Lloyd Life (DLL) stopt met Mijndigitalekluis.be Dat heeft de Franse maatschappij Edeneo bekend gemaakt. Edeneo is de beheerder van het concept. Nieuwe aansluitingen zijn niet meer mogelijk. Klanten die vandaag de applicatie gebruiken kunnen gedurende zes maanden hun kluis leeg maken. Daarna worden ze afgesloten.

DLL lanceerde het concept einde 2012 maar het was toen al duidelijk dat het moeilijk zou zijn om het effectief in de markt te zetten. Uitvaartspecialist DELA zette met Safe in Heaven op hetzelfde moment een vergelijkbare applicatie in de markt. Safe in Heaven was echter gratis, de toepassing van DLL kost 29,90 euro per jaar of 299,90 euro eenmalig.

Mijn Digitale Kluis is ook veel complexer dan de kluis van DELA. Het aantal partijen dat betrokken is bij het beheer van de digitale nalatenschap, is groter. DELA heeft tenslotte een gans ecosysteem opgebouwd rond overlijden. DLL heeft een imago van pure pensioenverzekeraar.

Een gedachte over “Delta Lloyd Life schrapt mijndigitale kluis.be

  1. De oplossing die DELA biedt lijkt mij niet de beste op het gebied van veiligheid. In welk land en onder welke wetgeving is deze zeer privacygevoelige data opgeslagen? Welk data center met welke classificatie? Is er een decryptiesleutel opgeborgen bij of met een link naar de data? Kan de softwarebouwer (DELA?) zelf ook de data decrypten? Ik denk dat SecureSafe uit Zwitserland hiervoor een betere oplossing op de markt heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.