Square haalt 100 miljoen dollar nieuw kapitaal op

Square is een van de meest succesvolle betaalplatformen die de laatste jaren werden opgestart. De uitbouw van een dergelijk platform kost echter bakken geld. Ook al omdat Square zijn focus breed uittekent. De start-up van Jim Mc Kelvey focust niet enkel op de afwikkeling van betaaltransacties. Square heeft ook het kasregister en de betaalterminal een grondige face-lift gegeven.

Square kon zeer snel groeien omdat Starbucks de technologie onmiddellijk omarmde. De doorbraak naar andere grote retailers is echter voor alle nieuwe betaal start-ups een kluif. De eerste fans zijn meestal kleinere ketens en de tarieven die ze daar toepassen zijn te hoog voor de echte grootgrutters. De kunst bestaat erin om een pricing te vinden die aantrekkelijk is voor grote spelers en toch voldoende marge garandeert. Een betaalplatform mag ook niet bedreigend overkomen voor de big data strategie van zijn klanten.

In 2013 draaide Square een omzet van 20 miljard dollar. De prognose voor 2014 is 30 miljard dollar maar het bedrijf zou achter lopen tegenover dat objectief. Square blijft er echter in slagen om belangrijke investeerders aan te trekken. The New York Times schrijft dat het platform in september 100 miljoen dollar ophaalde bij de Government of Singapore Investment Corporation. Goldman Sachs en Rizvi Traverse Management waren ook betrokken bij die deal. De waarde van Square wordt ingeschat op 6 miljard dollar. Er waren eerder dit jaar geruchten dat Apple het bedrijf wou overnemen. De prijs die Apple wou geven lag echter ver onder de waardering. Ondertussen heeft Apple zijn eigen betaalapplicatie in de markt geduwd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.