Facebook hyper ads bouwt link tussen retailers en shoppende klanten

FLAA Facebookacebook lanceert vandaag hyper local advertising. Dat is een functie die iedere handelaar de gelegenheid geeft om een advertentie te sturen naar Facebookgebruikers die zich in de omgeving van de winkel bevinden. De advertenties kunnen erg makkelijk zelf aangemaakt worden. Ze bevatten een foto, een paar zinnetjes informatie en eventueel ook de mogelijkheid om een kaart te openen die de locatie aangeeft waar de handelaar zich bevindt. De handelaar bepaalt zelf hoe uitgebreid het gebied is dat hij wil bereiken, het geslacht van de potentiële klanten en de minimum- en maximumleeftijd.

De service wordt binnen enkele weken beschikbaar in de VS maar zal ook al snel in Europa bruikbaar zijn. De impact van deze tool zou wel eens heel bepalend kunnen zijn voor de ontwikkeling van betaalfuncties binnen Facebook. De uitbouw van een netwerk met beacons en NFC herkenning laat een retailer nu al toe om een klant die in de buurt is een promotie te sturen en hem verder doorheen het productengamma te gidsen tot aan het betaalmoment. Het is niet ondenkbaar dat Facebook een gelijkaardige strategie ontwikkelt.

 

Klik hier voor de informatiepagina van Facebook over Local Awareness Ads

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.