Frank Vandenbroucke spreker tijdens Future of Life Insurance

Het regeerakkoord van de ploeg Michel 1 bevat een pak maatregelen voor de hervorming van het pensioen maar ook van het aanvullend pensioen. Het gedachtengoed voor die hervormingen lijkt gedeeltelijk gebaseerd te zijn op het werk dat de expertencommissie Pensioenhervorming een paar maanden geleden afleverde. Oud-minister Frank Vandenbroucke benadrukte echter vanmorgen in een interview met Radio 1, dat er structurele verschillen zijn tussen wat er in het rapport staat en wat de regering wil gaan aanpakken. De commissie had een belangrijk accent gelegd op de lengte van de loopbaan als criterium voor het bepalen van het pensioen. De communicatie vanuit de ploeg die de regeringsverklaring heeft opgesteld werd overschaduwd door de vooropgestelde verhoging van de wettelijke pensioenleeftijd naar 67 jaar. Ook de afschaffing van de pensioenbonus werkt volgens Vandenbroucke contraproductief.

Frank Vandenbroucke benadrukt dat hij spreekt als academicus en niet als politicus. Hij pleit voor een voldoende uitgesponnen en matuur sociaal overleg. De hervormingen van de pensioenen moet voor hem gebeuren van uit een lange termijn visie en met de bedoeling om structurele aanpassingen aan te brengen.

Op 6 november spreekt Frank Vandenbroucke over de resultaten van de pensioencommissie tijdens Future of Life Insurance. De module maakt deel uit van een reeks van 5 clinics waar we alle belangrijke aspecten voor de toekomst van de levensverzekering analyseren.

Het is mogelijk om per module een andere persoon te laten deelnemen. U vindt alle informatie via deze link

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.