Kopers Waldorf Astoria kopen nu ook Fidea

J.C. Flowers & Co. LLC verkoopt haar belang in verzekeringsmaatschappij Fidea aan het Chinese Anbang Insurance Group Co. Ltd. De overnameprijs werd niet bekend gemaakt.

Anbang is in de Chinese verzekeringsmarkt via verscheidene distributiekanalen actief in schadeverzekeringen, levensverzekeringen, ziekteverzekeringen en asset management. Het managementteam van Fidea blijft in functie. Ook de merknaam blijft behouden.

Het was al een paar weken duidelijk dat de verkoop van de Belgische verzekeraar er zat aan te komen. J.C. Flowers kocht de maatschappij als gevolg van een desinvesteringsverplichting die Europa oplegde aan de KBC groep. Op dat moment trapte de ganse financiële sector op zijn adem waardoor de financiële holding van miljardair Jonathan Flowers, Fidea vrij goedkoop kon binnenhalen. Momenteel hebben een aantal maatschappijen opnieuw meer mogelijkheden en kunnen ze opnieuw op zoek naar schaalgrootte. Onder meer holding ageas ziet met de verkoop aan de Chinezen een unieke kans wegtikken om een van haar strategische doelstellingen waar te maken. CEO Bart Desmet wil in 2015 een verhouding schade-leven van 60/40 bereiken. Fidea was een uitstekende hefboom geweest om dat doel te realiseren.

Anbang kocht vorige week ook al het Waldorf Astoria hotel in New-York. De Chinezen telden daar 19,5 miljard dollar voor neer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.