Bankenreus BPCE maakt betalen via Twitter mogelijk

SMoney TwitterHet project was al een paar weken bekend maar de Franse bankenreus BPCE maakt het vandaag effectief mogelijk om betalingen te doen via Twitter. Twitteraars moeten enkel een betaalkaart van een Franse bank hebben en de app van S-money downloaden.  Dat is een 100% dochterbedrijf van BPCE dat speciaal werd opgericht voor mobile payments.

Bij BPCE zien ze de toepassingen voor betalingen via tweets erg ruim. Charity, crowdfunding, ticketing maar ook eenvoudige peer-to-peer betalingen zijn evidente mogelijkheden. Ondertussen zijn ook de eerste partners voor de applicatie bekend: Action contre le faim, Le Pot Commun en Fundovino.

Dat deze toepassing er zat aan te komen hoeft eigenlijk niet verbazend te zijn. Smartphones worden snel het centrale draaipunt voor mobiele betalingen. Nu betalingen via apps snel ingeburgerd geraken is de evolutie naar sms, naar Twitter en ook naar Facebook slechts een kwestie tijd.

Enorme impact

Het belang van deze lancering schuilt vooral in het feit dat de tweede grootste bank van Frankrijk er mee uitpakt, weliswaar via een dochterbedrijf. De meeste innovaties in betalingen komen van jonge start-up bedrijfjes. BPCE is echter de holding boven Banque Populaire en Caisses d’Epargne. De bankengroep heeft 36 miljoen klanten, werkt via 8000 kantoren en heeft 115.000 werknemers. Ongeveer 8,8 miljoen Fransen zijn aandeelhouder van de coöperatieve structuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.