Deflatiedreiging is reëel volgens hoofdeconoom Petercam

Vorige week liet hoofdeconoom van Petercam Bart Van Craeynest voor de eerste maal doorsijpelen dat hij rekening houdt met een deflatiescenario. In zijn blog van deze week wordt die dreiging onomwonden geponeerd als een reële mogelijkheid.

As ECB-president Draghi already expressed concern about this indicator some months ago, he is probably becoming really concerned now.

Van Craeynest stelt vast dat de economische activiteit in de Eurozone bijzonder zwak is maar vooral Duitsland baart hem zorgen. Nog verrassender is het feit dat ook in de VS de langetermijnverwachtingen voor inflatie opnieuw lager is. Dat is in scherp contrast met de aantrekkende tewekstellingscijfers. Van Craeynest pleit ervoor dat de FED de stopzetting van haar opkoopstrategie voor obligaties wat vertraagt.

Ook in China staan de inflatiecijfers op het laagste pijl sinds vijf jaar. Ondertussen worden de beurzen wereldwijd onderuit gehaald.

Klik hier voor de blog van Bart Vancraeynest

Op 23.10.2014 organiseert Financelab een debat over de impact van de economische context op de verzekeringsindustrie. We hebben daarvoor het kruim van de economen in Vlaanderen uitgenodigd: Geert Janssens (VKW) | Steven Vanneste (BNPParibasFortis) en Karel Volckaert (Riverrun) gaan met mekaar in debat.

Bernhard Ardaen van B-Crown en professor Philippe Foulquier (EDHEC Paris) kijken naar de mogelijkheden om een rendabele investeringsstrategie neer te zetten in deze moeilijke economische context en rekening houdend met de implementatie van SolvencyII.

Bart Vandermeiren van Assuralia geeft de inleidende presentatie. Hij analyseert de actuele situatie van de reserves en de investeringsportefeuilles in de sector.

Klik hier voor alle informatie

Graph-euro-inflation-expectations-5y5y

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.