Energy Lab gaat recreatiesporters begeleiden via iBeacons

Sportnext.nl ging op bezoek in de vestiging van Energy Lab in Eindhoven. Energy Lab is een sportcoachingplatform in de schoot van de Golazo groep van Bob Verbeeck. Het uithangbord van Energy Lab is topcoach Paul Van Den Bosch. Hij begeleidt onder meer wielrenner Sven Nys die op 38-jarige leeftijd nog altijd het veldritwereldje domineert. Tijdens het interview legde ceo Kristof De Smet een nieuw concept uit dat de binding met de recreatiesporter moet versterken. Tachtig procent van de klanten van Energy Lab zijn recreatieve sporters.

start2runappEnergy Lab is de ontwikkelaar van de ‘Hardlopen met Evy’-app. Dat is voor het coachingplatform een uitstekende ingang naar het brede publiek. De app is op een half jaar tijd door meer dan 500.000 mensen gedownload. Om die brede laag nog beter te kunnen bewerken gaat Energy Lab iBeacons inzetten. Dat gebeurt voor de eerste keer tijdens de marathon van Rotterdam in 2015. In de marge van de marathon wordt een loop over 4,2 kilometer georganiseerd die volledig in het teken staat van Evy Gruyaert. Zij begeleidt zelf ook de warming-up. De deelnemers passeren onderweg bij een aantal iBeacons die contact zoeken met de Evy-app op je  iPhone. Op die manier krijg je tijdens het lopen een aantal boodschappen van Evy. Aan de finish krijg je uiteraard een persoonlijke felicitatie.

Gebruikers van de app krijgen in de toekomst ook kortingen op producten.

Bij concurrent Lieven Maesschalck van Move to Cure werken ze ondertussen ook aan een project in nhet kader van Health Technology. Game to Cure is echter meer gericht om de begeleiding van sporters op afstand. Lees hier ons bericht over Game to Cure

Health Technology zal een stevige impact hebben op de verdere ontwikkeling van de levensverzekeringsindustrie. Mensen die gezondheidsapps gebruiken beschikken over een aantal data die acceptatie veel eenvoudiger kunnen maken. Het actief gebruik van trainingsschema’s kan impact hebben op de tarieven. De verzekeraar zou ook een strategie kunnen ontwikkelen waarbij klanten gecoacht worden in de richting van een gezonde levensstijl. Dat heeft niet alleen impact op de resultaten maar het creëert ook een ander referentiekader tussen de maatschappij en de klant.

Professor Koen Kas van InBioVeritas is een van de sprekers tijdens de vijfdaagse cyclus over de toekomst van de levensverzekering. Koen Kas is een echte autoriteit op het vlak van Health Technology. Klik hier voor meer informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.