Switchen tussen Mobile Service Providers met Apple Sim

Apple kondigde vorige week opnieuw een pak nieuwigheden aan maar een van de belangrijkste werd om onduidelijke redenen een beetje doodgezwegen. In Cupertino hebben ze namelijk een SIM-card ontwikkeld waarmee je kan switchen tussen Mobile Network Providers. (MNP)

De zogenaamde Apple SIM laat momenteel toe om te switchen tussen AT&T, Sprint en T-Mobile zonder dat je de kaart moet vervangen. In het Verenigd Koninkrijk komt daar ook nog EE bij. Swappen tussen providers kan door gewoon een keuze aan te vinken op je scherm. De Apple Sim hoort standaard bij de nieuwe iPadAir2 maar het is niet duidelijk hoe die keuzemogelijkheden er in West-Europa gaan uitzien.

Apple sloopt met de flexibele SIM een van de laatste harde bastions in de digitale communicatiewereld. Als Apple er in slaagt om het keuzemenu verder uit te breiden zet dat het business model van de MVP ter discussie. De strategie om mensen voor langere periodes te binden heeft in die context maar weinig kans op slagen meer. Klanten moeten voor de activering van hun MVP ook niet langer naar de fysieke shops. Alles kan van op afstand geregeld worden omdat de SIM kaart standaard bij het toestel hoort. Het belangrijkste gevolg is echter dat Apple nu bijna de ganse ketting van de communicatie controleert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.