Voetbalclub FC Barcelona zet de norm voor het nieuwe shoppen

Het klinkt een beetje vreemd maar wie wil ervaren hoe shoppen er in de toekomst zal uitzien moet een bezoekje brengen aan Nou Camp, het voetbalstadion van FC Barcelona. In Nou Camp werd een volledig interactieve shop ingericht met een geïntegreerde betaalservice. In de shop kunnen fans de ganse collectie van de club bekijken, personaliseren en meteen ook afrekenen.

Bezoekers van de shop kunnen de collectie fysiek bekijken. Er hangen tien grote interactieve schermen in de winkel waarop de fans hun favoriete spulletjes kunnen selecteren en daarna een aantal zaken kunnen personaliseren. Je kan bijvoorbeeld je eigen nummer kiezen en je naam aanbrengen. Drie minuten na het sluiten van je aankoop kan je de spulletjes oppikken aan een service desk.

Barcelona slaagt er in om een geheel nieuwe winkelervaring te creëren. In de shop worden fysieke prikkels vermengd met digitale technieken en interactieve mogelijkheden.

Het systeem heeft enorme voordelen voor de club zelf. De schermen zijn geconnecteerd met de boekhouding en het voorraadbeheer. Er zijn geen kassa’s meer nodig en de gevraagde personalisering gebeurt automatisch op basis van de input via het scherm. De betaling wordt gestuurd via het i-self service systeem van payment service provider Ingenico. Dat kan een zeer breed scala van betalingsmethodes verwerken. Betalingen kunnen met een klassieke betaalkaart gebeuren maar het systeem kan ook NFC aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.