Banken versterken kapitaal met 35 miljard euro in 2014

Het werd door de ganse pers als breaking news in de ether gegooid maar eigenlijk is de versterking van het kapitaal van AXA Bank Europe een fenomeen dat zich op veel ruimere schaal heeft voorgedaan de laatste maanden. De Europese stresstesten hebben in feite hun schaduw vooruit gegooid en de banken die zich bedreigd voelden hebben op voorhand maatregelen genomen.  Dat blijkt onder meer uit de cijfers die Linklaters heeft bijeen gepuzzeld. Het advocatenkantoor berekende dat de banken tijdens de eerste drie kwartalen van dit jaar 35 miljard euro vers kapitaal hebben gesprokkeld. Dat is 32% meer dan tijdens het ganse jaar 2010. Sinds de laatste stresstest in 2011 haalden de banken 90 miljard euro nieuw aandelenkapitaal op.

Ondertussen is het voor een aantal banken allicht toch bang afwachten tot zondag. Dan maakt de Europese Centrale bank haar rapport over de stresstesten bekend.

Lees de informatie van Linklaters hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.