Fitbit kondigt drie nieuwe smartwatches aan

Het blijft ons stokpaardje. Wearables en health apps zullen de verzekeringssector grondig veranderen. De leider in dat maktsegment is Fitbit. Het bedrijf heeft wat kopzorgen gehad om de Fitbit Force bij een aantal mensen allergische reacties veroorzaakte.

Fitbit kondigde vandaag drie nieuwe toestellen aan, de Fitbit Charge, de Fitbit Charge HR en de Fitbit Surge.

De Charge komt de bestaande Force vervangen. Het toestel zou nu vrij moeten zijn van allergieën. Naast een stappenteller en een calorieverbruikmeter meet het toestel ook je slaappatroon.  Als je gebeld wordt of je krijgt een tekstbericht kan je op het scherm aflezen wie de verzender is.

De Charge HR heeft een belangrijke extra functie, hij meet permanent je hartritme. Dat kan een belangrijke bron van informatie worden voor levensverzekeraars.

De Surge is een smartwatch maar het heeft alle functionaliteiten van een sporthorloge. Net als de Charge HR meet de Surge niet enkel je workouts maar hij registreert permanent je hartritme. Surge heeft ook een GPS en een LCD touch screen.

De nieuwe Charge is beschikbaar in november en gaat 129 $ kosten. De Charge HR (149 $) en de Surge (250 $) volgen pas in januari.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.