Loyaltyplatform Citylife en Mobile Vikings kiezen voor digitale munt

De samenwerking tussen Citylife en Mobile Vikings gebeurt via digitale citycoins. Sixdots krijgt er nog voor de lancering steeds meer lastige concurrenten bij. 

De release van Sixdots, de eerste complete mobile wallet in België, loopt zware vertraging op. Sixdots was initieel een initiatief van de financiële groep BNP Paribas Fortis en mobile service provider Belgacom. Onderweg haakten zowat alle andere belangrijke banken en mobiele providers hun karretje aan en dat komt de oplevering duidelijk niet ten goede.

De vertraging geeft andere initiatieven de kans om voet aan de grond te krijgen in deelsegmenten van de mobile wallet. Vooral digitale klantenkaarten worden populair.

Er zijn twee belangrijke modellen voor de digitalisering van de klantenkaarten. Een app zoals FidMe laat toe om alle klantenkaarten van je favoriete retailers in te scannen en digitaal te gebruiken. De kaart blijft dus behouden onder de naam van de retailer maar je hebt niet langer last van aanzwellende portefeuillevulling en zenuwachtig gezoek naar de juiste kaart. Even scrollen naar de kaart van de winkel waar je shopt volstaat.

Apps zoals Qustomer passen een andere strategie toe. Gebruikers hebben enkel nog de Qustomer app zelf. Voor de niet digitale medemens is er overigens ook nog een plastic versie. Wie de app of de kaart scant op een tablet bij een aangesloten handelaar bouwt daarmee een aantal voordelen op. De handelaars kunnen die voordelen zelf bepalen.

Als klant moet je dus niet meer gaan scrollen naar de juiste kaart. De software herkent de handelaar en koppelt je login aan de specifieke loyalty bonus van de winkel.

Qustomer krijgt er een nieuwe concurrent bij. Citylife.be is bezig aan een uitrol in Leuven en het bedrijfje heeft meteen een opvallend partnership gesloten met Mobile Vikings. Wie zijn app of kaart scant bij een aangesloten handelaar krijgt niet alleen een digitale stempel maar ook een citycoin. Die kan je inruilen voor een korting op je verbruik bij Mobile Vikings. De benaming citycoin is opvallend. Mobile Vikings werkt al langer met bitcoins. Steeds meer regio’s en steden creëren echter hun eigen digitale munt. Studentenstad Leuven zou een ideale plaats zijn om die toepassing in België te laten ontbolsteren. Voor Citylife.be kan de samenwerking met Mobile Vikings nog een ander belangrijk voordeel hebben. De mobiele operator heeft een eigen mobile wallet. Die kan op termijn gekoppeld worden met de loyalty kaart. Sixdots krijgt er nog voor zijn lancering steeds meer lastige concurrenten bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.