Topman UBS noemt blockchain belangrijkste technologiefenomeen

Oliver Bussmann, CIO van UBS, komt met een straffe uitspraak in een blogbericht op de site van The Wall Street Journal. Bussmann noemt de blockchain het belangrijkste technologiefenomeen van het moment. Blockchains zijn de onderliggende computerberekeningen die betalingen met bitcoins mogelijk maken.

Het blogbericht meldt ook dat The Bank of England bitcointransacties ‘a significant innovation that could have far reaching implications’ noemt.  Bussmann geeft toe dat veel executives in de financiële sector moeite hebben om zich positief uit te spreken  over bitcoin. Dat heeft te maken met de opeenvolgende crissen, fraudezaken en faillissementen.

Persoonlijk gaat hij veel verder. Bussmann stelt dat blockchains niet alleen de manier waarop we betalen zal veranderen maar ook de manier waarop de afhandeling ervan gebeurt en zelfs de manier waarop we aan handel doen. De topman van UBS stelt dat blockchains bankieren sterk zullen vereenvoudigen en veel goedkoper zullen maken.  Als een onderneming met een sterk merk en hoge veiligheidsstatus bitcoin als geloofwaardig accepteert zal de ganse industrie volgen aldus Bussmann.

Het ideeëngoed van de topman van UBS wordt al een tijdje gepropageerd door Johann Gevers, de stichter van Monetas in Zwitserland. Gevers is een absolute evangelist van bitcoin. Monetas heeft een zeer idealistisch objectief dat steunt op een compleet gedereguleerde wereld. Maar Gevers is voldoende realistisch om step-by-step te ontwikkelen. Zijn eerste objectief is om een app te ontwikkelen waarmee mensen eender waar ter wereld een handeltje kunnen opzetten, enkel met een smartphone. De app is niet alleen de infrastructuur waarbinnen koop en verkoop plaats vinden, hij levert ook de juridische en financiële omkadering om die transacties zekerheid en stabiliteit te bieden. Om dat te kunnen doen heb je een digitaal betaalmiddel nodig dat niet aan regulering onderworpen is. Bitcoin dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.