Mobile Payments Today

Mobiele overschrijvingen bij Samsung

Samsung gaat in Korea mobiele geldtransfers mogelijk maken. Ze werken daarvoor samen met mobile service provider Yelopay. Er doen ook zes banken mee maar de bedoeling is dat alle financiële instellingen in Korea hun wagentje aanhaken. Samsung Wallet verwerkte tot op heden enkel coupons en kaarten die aan een specifeke app gelinkt waren. Samsung lijkt dat nu veel breder te gaan opentrekken.

MCX gehackt

MCX, het consortium van retailers die de betaalapp CurrentC ontwikkelen, maakt bekend dat een aantal emailadressen van deelnemers aan het pilootprogramma voor de app, gehackt werden. De app zelf zou niet geraakt zijn. MCX kwam in het nieuws omdat een aantal ketens van het consortium Apple Pay weigeren en sommigen zelfs hun NFC-signaal hebben geblokt.

Mc Donalds laat NFC toe

Mc Donalds gaat in zijn 14.000 restaurants en Mc Drives in de VS betalingen met NFC accepteren. Dat doen ze via een partnership met Softcard maar Mc Do wil ook Apple Pay toelaten.

Mastercard brengt betaalkaart met vingerafdrukherkenning

Mastercard gaat met ondersteuning van technologiepartner Zwipe, een kredietkaart promoten met vingerafdrukherkenning. De  kaart heeft exact dezelfde grootte als een standaard kredietkaart. De informatie over de vingerafdruk wordt op de kaart zelf gestald en niet in een cloudomgeving of een server.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.