Centrale bank Ecuador rolt eigen mobile wallet uit

De centrale bank van Ecuador gaat een eigen mobile wallet uitrollen. Die gaat een volledige reeks diensten aanbieden met P2P en B2B betalingen, de mogelijkheid om een fooi te geven, cash in en cash out transacties en betalingen in een online shop of een fysieke winkel.

De bedoeling is om de wallet te koppelen aan de bankrekeningen van de gebruikers maar het effect daarvan blijft beperkt omdat de Ecuadorianen zwaar underbanked zijn. De centrale bank worstelt momenteel met het grote probleem waar iedere wallet mee in de knoop ligt. Ze moeten de belangrijke retailers overtuigen om mee in het project te stappen. Allicht wil de centrale bank met haar initiatief een reactie uitlokken bij andere partijen om ook een mobile wallet op te tuigen. In een aantal Afrikaanse landen speelt dat fenomeen vandaag al.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.