Auteur van Tijdbom Dexia spreker tijdens Future of Life Insurance

Bernhard Ardaen | B-Crown

Bernhard Ardaen

Bernhard Ardaen, auteur van “Tijdbom Dexia”, beweerde een tijdje geleden in een interview met Kanaal-Z dat Dexia de belastingbetaler minstens 10 jaar lang 3 miljard euro per jaar gaat kosten. Ardaen maakte de bank 20 jaar van binnenuit mee. Hij werkte er in de marktenzaal waar hij allerlei ingewikkelde financiële constructies bedacht. Hij was ook adviseur van het team  dat iedere week voor miljoenen euro’s obligaties verhandelde. Tijdens de nachtelijke redding van Dexia in 2008 zat hij mee in de kamer waar de experten werkten.

Ardaen heeft zijn lessen getrokken uit die periode. In zijn boek Tijdbom Dexia gaat hij geen straffe uitspraken uit de weg.

 

Een korte bloemlezing:

Over Pierre Mariani: Eigenlijk had Mariani moeten zeggen: Dexia is een monster, dat de financiële wereld kan opvreten.

Over Peter Praet: De systeem-goeroe, die nu de post van hoofdeconoom waarneemt bij de Europese Centrale Bank. Perfect tweetalige, roodharige man. Als directeur van de Nationale Bank was hij briljant genoeg om te zien dat er Russische roulette werd gespeeld. Waarom deed hij niets?

Over Pierre Richard: Een schriel mannetje met net iets te veel testosteron. Dat hij jammer genoeg verkeerd aanwendde. Hij stuwde Dexia naar een risico op de balans van 1.000 miljard euro.

Ondertussen is gebleken dat Dexia 750 miljard dollar renteswaps in de boeken van Belfius heeft heeft achter gelaten. De lijken blijven dus uit de kast vallen.

Wij vonden het de moeite om Ardaen uit te nodige voor Future of Life Insurance. Tijdens de meeting willen we de economische context analyseren en gaan we op zoek naar een alternatief voor het traditionele investeringsmodel van verzekeraars. Met economisten Geert Janssens (VKW), Bernhard Ardaen (B-Crown) en Karel Volckaert (Riverrun) aan tafel moet dat lukken.

Andere sprekers: Frank Vandenbroucke, Stephan Neetens, Bart Vandermeiren (Assuralia)

Klik hier voor alle informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.