Ageas zet straf derde kwartaal neer

Verzekeringsholding Ageas zet een straf resultaat neer voor de eerste negen maanden van dit jaar. De nettowinst van het verzekeringsbedrijf bedraagt 579 miljoen euro. In het derde kwartaal was dat 239 miljoen euro. De activiteiten leven dragen 442 miljoen euro bij. Het nettoresultaat in leven werd in het derde kwartaal met 42% gestuwd dankzij een hoger financieel resultaat in China en vastgoedtransacties in België. De nettowinst Niet-Leven en Overige Verzekeringen bedraagt 137 miljoen euro waarvan 83 miljoen euro in het derde kwartaal werd neergezet.

Ageas9MHet premie-inkomen van de groep steeg in de eerste negen maanden met 10 procent tot 19,5 miljard euro, vooral dankzij de resultaten in Azië en Continentaal Europa. Het premie-inkomen Leven steeg met 12 procent tot 14,8 miljard euro, het premie-inkomen Niet-Leven met 3 procent tot 4,6 miljard euro.

De combined ratio van de groep bedroeg 94,8% in het derde kwartaal. Daardoor slaagt Ageas er in  die norm op 99,6% over negen maanden te brengen. Dat is van belang voor de gezondheid van de pure verzekeringsactiviteiten.

Ageas blijft de molensteen van het verleden meeslepen en dat zet een kleine kras op de schitterende operationele activiteiten. De Algemene Rekening toont een netto-verlies van 297 miljoen euro. Daardoor komt de groep uit op een nettowinst van 251,1 miljoen euro. Ageas heeft in het tweede kwartaal een provisie aangelegd van 130 miljoen euro om de eventuele gevolgen van het FortisEffect-arrest te kunnen opvangen. De netto kaspositie bedraagt 1,5 miljard euro. Ageas heeft dus nog een behoorlijke oorlogskas klaar die het eventueel kan aanwenden voor niet organische groei.

Klik hier voor de resultaten op de website van Ageas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.