Mobiele strategie basis van succes van Alibaba

Het succesverhaal van Alibaba wordt steeds impressionanter. Dat bleek na de bekendmaking van de Q3 cijfers. Dat was het eerste echte ijkpunt na de bijzonder gesmaakte IPO. Het aantal klanten en het inkomen van de groep stijgen met ongeveer 50% en de beurskoers blijft enthousiast reageren. De analisten van Saxo Bank kunnen er een geanimeerd verhaal over ophangen maar het meest opmerkelijke van het verhaal is de reden die Peter Garnry van Saxo Bank aangeeft  voor al dat succes. Volgens hem is Alibaba bijzonder responsief op zijn mobiele applicaties en dat is cruciaal.

Nog een opmerkelijk cijfertje. Volgende week is het Single’s Day in China. Vorig jaar boekte Alibaba op die ene dag liefst 6 miljard omzet. Dit jaar verwacht de retailgigant om nog meer in de kassa te draaien. Het succes heeft dus niet alleen met de mobiele strategie te maken. Nummer een zijn in een enorme markt zoals China helpt ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.