Toekomst van Tesco Bank heeft ook impact voor Ageas

Terry Leahy, de gewezen CEO van Tesco, heeft zich erg kritisch uitgelaten over het feit dat Schwarz, de holding boven Kaufland en Lidl, Tesco voorbijsteekt in de ranglijst van grootste retailers.  Op basis van gegevens van Euromonitor zijn Walmart, Carrefour en Seven & I momenteel de top3 retailketens. Schwarz is de nummer vier en Tesco staat op vijf.

Leahy verwijt Tesco vooral dat het te weinig eigenheid heeft. ‘Het is een heel groot merk in het midden van de markt’, zei hij. ‘Dat betekent dat je vanuit alle kanten kan aangevallen worden.’ De gewezen topman van Tesco hintte ook op een mogelijke verkoop van Tesco Bank. Dat lost volgens hem de structurele problemen niet op maar het laat wel toe om te focussen op de kern van de business.

Als die verkoop er effectief zou komen kan dat gevolgen hebben voor Ageas. Tesco bank is een zeer belangrijke partner Vande Britse dochter Ageas Insurance Ltd. Volgens onze informatie loopt de samenwerking tussen Tesco en Ageas af in 2015. De verlenging van de samenwerking is belangrijk voor Ageas maar de verzekeraar zal uiteraard ook naar de rentabiliteit van de portefeuille kijken.. Als de bank echter verkocht wordt moet Ageas allicht met een andere partner aan tafel om de joint-venture te heronderhandelen. Tesco Bank paste vorig haar de strategie voor de verkoop van verzekeringen aan en focust vooral op consumenten met een klantenkaart bij het moederbedrijf.

De retailketen  Tesco volgt overigens een strategie die sterk gedreven is door online verkoop. Cijfers van Euromonitor geven aan dat de groei van de retailverkoop via online jaarlijks met 15% zal toenemen. Vooral m-commerce is een belangrijke generator. Als de banden tussen retailmoeder en de bankdochter niet worden doorgeknipt heeft dat een belangrijke impact op de strategie van de bank . De ontwikkeling van een efficiënte m-payments strategie is dan onvermijdelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.