Verzekeraar van Kepha Invest al in 2012 failliet verklaard

Kepha Invest, het beleggingsvehikel dat ongeveer 28 miljoen euro ophaalde om ze te investeren in een aantal vastgoedprojecten in Italië maar waarvan plots alle sporen lijken dood te lopen, gebruikte een verkoopstrukje dat we eerder ook al zagen in de zaak Quality Investments.

Quality Investmenst belegde in levensverzekeringen van hoogbejaarde Amerikanen. De investeerders kregen de verzekerde som als de verzekerde persoon overleed. Als die langer leefde dan voorzien nam een herverzekeringsmaatschappij de uitbetaling over. Toen die constructie een pure fraude bleek te zijn stuikte Quality Investments in mekaar.

Bij Kepha biedt men een zogenaamde garantie – akte aan. Dat is een waarborg die afgesloten werd bij Istituto Finanziario Privato SPA. Als de emittent van de obligatie de terugbetaling niet zou kunnen verrichten neemt die maatschappij de betaling over. Dat geeft uiteraard vertrouwen maar de vraag is wie of wat er achter die maatschappij schuil gaat.

Istituto

 

 

 

 

Dat blijkt niet veel te zijn. In 2011 trok de Nationale Bank van Italië de licentie in van het bedrijfje. Als er nadien nog geld opgehaald is, en dat is vrijwel een zekerheid, en als dat gebeurde met dezelfde contractuele voorwaarden, dan is er alleszins een zware juridische fout gebeurd.

Canzellatione

 

 

 

 

 

Maar het wordt nog sterker. Op 29.11.2012 werd de vennootschap zelfs failliet verklaard.

Het wordt steeds duidelijker dat Kepha Invest en de verwante structuren een grondige analyse van de bevoegde gerechtelijke diensten noodzakelijk maken. Dat daarbij onregelmatigheden aan het licht komen lijken zo goed als zeker te zijn.

TIP: Op 20.11.2014 geeft directeur van het FSMA Henk Becquaert een presentatie over de nieuwe wetgeving voor levensverzekeringen. Andere sprekers : Sandra Lodewijckx (Lydian), Lievin De Wulf (Simont Braun) Heidi Cortois (Trifinance) en Deloitte. U kan nog inschrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.