Kepha Invest : strafklacht tegen baron de Fierlant

KephaInvestVolgens La Dernière Heure, die de zaak Kepha Invest, van dichtbij volgt, heeft meester Eric De Caluwé van Baker& Mc Kenzie al in juni van dit jaar een strafklacht neergelegd tegen baron de Fierlant Dormer en Christian Ventisette. Woordvoerder Ine Van Wymersch van het Brusselse parket heeft dat ook bevestigd. De klacht komt er op last van monseigneur Patrizio Benvenuti die de stichting naast Kepha Invest leidt. Die stichting blijkt ondertussen onder mandaat te zijn geplaatst van de kardinalen Marchisanio en Poupard.

De Fierlant beweerde deze week nog dat hij mede gedupeerde was in de vermoedelijke fraudezaak. Hij legde maandag eveneens klacht neer bij het Brusselse parket. Ventisette werd pas deze week publiekelijk opgevoerd als het grote brein achter de schermen

In de klacht van De Caluwé komt het cijfer 30 miljoen euro voor als bedrag van de potentiele fraude. In de klacht duikt de vennootschap ICRE (International Charity Real Estate) op. Er zouden ook een accountant en een advocaat uit Rome betrokken zijn.

Uit de documenten blijkt ook dat de Fierlant Dormer op 5 februari 2014 aanwezig zou geweest zijn op een vergadering waar de potentiële fraude werd aangekaart. De baron zou dus op dat moment al op de hoogte geweest zijn. Het is dan ook zeer vreemd dat hij pas klacht neerlegt nadat het dossier gelekt werd in de pers.

Lees hier ons artikel over de verzekeringsmaatschappij achter Kepha

Lees hier het artikel over de klacht door de Fierlant

Lees hier het artikel naar aanleiding van de lek naar de pers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.