Masque Attack kan bankapps op Apple toestellen kraken

FireEye, een bedrijf dat zich bezig houdt met de beveiliging van software en IT-systemen, publiceert op zijn website een rapport over een virus dat Apple-systemen aanvalt. Masque Attack geeft hackers de kans om originele iOS-apps die een gebruiker gedownload heeft uit de Apple store, te vervangen door malware. De gebruikers ontvangen een sms-berichtje met een koppeling naar een website. Ze kunnen daar bekende apps installeren. Wat je in feite installeert ziet er alleen maar uit zoals de app die je denkt te installeren. In werkelijkheid gaat de malware de inhoud van je e-mails en sms-jes doorsturen.

Het probleem lijkt ernstig want FireEye heeft Apple al op 26 juli op de hoogte gebracht van hun ontdekking. Het lek is echter nog niet gedicht. Het beveiligingsbedijf waarschuwt er voor dat Masque Attack bankapplicaties kan vervangen. Daardoor kunnen de hackers aan de vertrouwelijke gegevens van de gebruikers komen.

FireEye heeft een demofilmpje op zijn website geplaatst.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.