Verzekeraar weigert uitkering voor afgelaste concerten Rolling Stones

De iconische rockgroep The Rolling Stones zorgt momenteel voor een interessante verzekeringscase. Op 17 maart 2014 pleegde L’Wren Scott, de partner van zanger Mick Jagger, zelfmoord in haar appartement in New York. De groep moest daardoor een aantal concerten aflassen in Australië en Nieuw-Zeeland. The Stones waren voor 23,9 miljoen $ verzekerd voor de afgelasting van concerten  naar aanleiding van een overlijden van familie of specifiek in de polis genoemde personen. Dat was het geval voor Scott.

De rekening voor de afgelasting bedraagt 12,7 miljoen $ maar de verzekeringsmaatschappij weigert voorlopig de uitkering. Ze stellen dat de zelfmoord van de partner van Jagger niet onverwacht komt en kon voorzien worden. Scott zou in behandeling geweest zijn voor zelfmoordneigingen of die behandeling zou haar minstens geadviseerd zijn.

“Ms. Scott’s death arose from, was traceable to, or accelerated by, a condition for which she had received or been recommended medical attention,” (Formulering verzekeraar)

De verzekeraar kreeg van een Amerikaanse rechter toestemming om informatie in te winnen bij de broer van L’Wren Scott. The Stones zelf hebben ondertussen een geding aangespannen tegen de verzekeraar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.