Facebook wil toegang tot het bedrijfsleven openbreken

Facebook sleept in de zakenwereld nog steeds zijn imago van netwerk voor inhoudsloos gezwets over alledaagse banaliteiten mee. Zeker in de financiële wereld wordt het potentieel van de sociale netwerksite te weinig serieus genomen. Bij Facebook beseffen ze dat dit een belangrijk werkpunt is. Facebook at Work mikt resoluut op een zakelijke inzet in de bedrijven. De applicatie zou privé informatie scheiden van zakelijke informatie. Dat betekent onder meer dat de statusupdates die je privé plaatst verborgen blijven voor je zakelijke contacten. Facebook at Work zou het ook mogelijk maken om documenten te delen en daarmee dus in de clinch gaan met Google Docs. De look & feel van de applicatie zou dezelfde zijn als wat gebruikt wordt voor de privé profielen. Facebook valt dus de bedrijfsmarkt aan met een imago dat zijn gebruikers kennen uit hun privéleven. Volgens The Financial Times gebruiken een aantal bedrijven in Londen de applicatie reeds als pilootproject.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.