Deutsche Bank, een olifant in een porseleinkast

Geert Janssens | VKW MetenaHoofdeconoom van VKW Geert Janssens waarschuwt al langer voor het gevaar op deflatie en de rol die de Duitse economie daarin speelt. Janssen linkt vandaag een artikel van het internetmagazine Express op Twitter en hij koppelt daar een opmerkelijk slagzinnetje aan. ‘Deutsche Bank, der Elefant im Wohnzimmer der EZB’.

Express citeert een risicorapport van het Zwitserse centrum voor risicomanagement in Lausanne. Dat noemt Deutsche Bank veruit de meest riskante bank in de eurozone met een risico op default van 75,4 miljard euro. Deutsche Bank heeft een leverage die vier keer hoger is dan die van de grote Amerikaanse banken. Volgens Express gaat Deutsche Bank failliet als het meer dan 2% van zijn activa zou moeten afschrijven. IMF-chief economist Simon Johnson noemde Deutsche Bank de gevaarlijkste bank van de wereld. Hij gebruikte die quote toen de leverage 1 op 44 bedroeg. Vandaag is dat 1 op 50.

Geert Janssens is een van de sprekers tijdens Future of Life Insurance | Life insurance and Pensions Funds in an aging society. Tijdens die sessie op 4 december zal ook Frank Vandenbroucke meer duiding geven over de conclusies an de Commissie Pensioenhervorming.

U vindt hier meer informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.