Fitbit moet fysieke schade na ongeval aantonen voor rechtbank

Tim DavisWij beweren al een tijdje dat wearables een grote impact zullen hebben op de verzekeringssector. In levensverzekeringen zullen ze informatie over de fysieke toestand van kandidaat verzekeringsnemers snel beschikbaar kunnen stellen. Via de combinatie van health apps en wearable kunnen gebruikers ook begeleid worden naar een gezondere levensstijl. Dat verandert het imago van een verzekeringsmaatschappij. Die is niet langer puur verzekeraar maar ook coach en inspirator.

Ook in schadeverzekering duikt nu een zaak op waar wearables een totaal nieuwe aanpak mogelijk maken. Een advocatenkantoor in Calgary, Mc Leod-Law,  wil een Fitbit gebruiken om aan te tonen dat hun klant effectief zware fysieke hinder heeft van een auto-ongeval. De dame in kwestie was vroeger fitness instructeur. Ze gaat nu zes maanden lang een fitbit dragen om aan te tonen dat ze dat actieve leven niet meer aankan. De data van de fitbit worden overigens niet direct gebruikt maar eerst geïnterpreteerd  door het specifieke analyseplatform Vivametrica.

De advocaat in de zaak opent in de toekomst nog een aantal nieuwe mogelijkheden. In dit concrete geval gaat de dame de fitbit vrijwillig dragen. Maar het is best denkbaar dat de data van iemand die een wearable draagt en daarna betrokken geraakt in een betwisting, worden opgevraagd bij de instantie die over de data beschikt. De eerste oorlogen over de privacy van die data staan meteen in de steigers.

Op 27.11.2014 komen health apps en wearables uitgebreid aan bod tijdens Future of Life Insurance | Innovation | Klik hier voor meer informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.