KBC Brussels haalt nieuwe topman weg bij BNP Paribas Fortis

Van Renterghem DamienMet de aanstelling van Damien Van Renterghem als CEO van KBC Brussels zet KBC Groep haar nieuwe entiteit meteen snoeihard op de kaart. Van Renterghem was sectordirecteur voor het oosten van Brussel bij BNP Paribas Fortis en een sleutelfiguur voor de verdere ontwikkeling van regio Brussel bij de marktleider. Alleen al om die reden is zijn overstap belangrijk.

De uitbouw van KBC Brussels lijkt een innovatief project te worden waarin KBC alleszins haar bankverzekeringsstrategie sterk benadrukt. KBC is een van de weinige spelers in België die blijft inzetten op die osmose van bankieren verzekeren. Andere kernpunten zijn het kosmopolitisch karakter en een innovatief kantoorconcept. De term kosmopolitisch is belangrijk omdat het de combinatie Frans-Nederlands lijkt te overstijgen. De bevolking van Brussel is bijzonder divers en het is verstandig om bij de uitbouw van een nieuwe operationele activiteit met die multiculturele onderbouw rekening te houden.

Met KBC Touch heeft de bankverzekeraar een krachtig beheersplatform ontwikkeld dat een sterk digitaal gedreven strategie toelaat. Het kantoorconcept voor KBC Brussels wordt aangekondigd als innovatief. Het zal allicht maximaal inspelen op de combinatie van digitale media en persoonlijke adviesverlening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.