Square gift card kan gekoppeld worden met Apple Passbook

square-gift-cards-big-optHet Apple van het betaalverkeer heet voorlopig nog niet Apple Pay maar Square. Het platform van Jim Mc Kelvey en Jack Dorsey is geconcipieerd om betalen makkelijk en aantrekkelijk te maken.

Square vertaalt die principes in de ganse keten van het betaalproces. De app van Square is een van de beste en eenvoudigste in een wildgroeiend aanbod. Ze herdachten echter ook het kasregister, de scanner en de printer en gaven die uitrusting een sober maar mooi design mee. Square komt nu met een nieuw idee. Handelaars die het betaalplatform gebruiken kunnen een geschenkkaart aanmaken voor hun klanten. De kaart ziet eruit als een digitale bankkaart en ze kan gepersonaliseerd worden met een beeld of logo. Die verwerking gebeurt met het Square kasregister. Klanten die een kaart kopen kunnen die als geschenk per email laten verzenden. Ze kunnen ook de datum aangeven waarop die verzending moet gebeuren. Handig voor Square natuurlijk. Iedereen die een kaart krijgt en de Square Wallet nog niet heeft gedownload zal geneigd zijn om dat wel te doen.

Handelaars die een kaart verkopen krijgen de sommen pas op hun rekening op het moment dat de kaart gebruikt wordt. Zolang dat niet gebeurt, blijft het geld op de rekening van Square staan. Als de kaart niet binnen de 90 dagen (deels) gebruikt wordt, krijgt de koper zijn geld terug. Wie met een geschenkkaart wil betalen kan zijn Square app gewoon scannen aan het Square kasregister. Je kan ook een QR-code genereren en die gebruiken als betaalmiddel.

De Square geschenkkaart kan gekoppeld worden met Passbook, de wallet van Apple. Dat is bijzonder interessant omdat de handelaars op die manier de coördinaten van hun winkels kunnen meegeven aan de klant.

De grootste uitdaging voor de nieuwe betaalplatformen is om handelaars en de retailers ervan te overtuigen om met hen in zee te gaan. Met initiatieven zoals de geschenkenkaart heeft Square een streepje voor op zijn concurrenten. De timing voor de lancering ervan is ook ideaal. Net voor de eindejaarsfeesten krijgen de handelaars er een commerciële troef bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.