Generali Group gaat samenwerken met innoverende levensverzekeraar Discovery

De Generali Group kondigt een samenwerking aan met de Zuid-Afrikaanse verzekeringsmaatschappij Discovery. Dat is de maatschappij achter het erg knappe Vitality programma. Die samenwerking kan belangrijke innoverende impact hebben.

Vitality is namelijk een verzekeringsplan dat klanten coacht naar een gezondere levensstijl. De basis van het systeem is Vitality Age, een tool die op basis van een aantal objectieve parameters bepaalt welke je levensverwachting is. Wie instapt in het systeem kan zich daarna online laten coachen via een portaalsite Power of Vitality. Gebruikers van het portaal krijgen ook allerlei voordelen aangeboden bij aanbieders van producten en diensten in het kader van een gezondere levensstijl. Samenwerking met een uitgebreide keten van fitnessclubs en met een reeks aanbieders van gezonde voeding zijn de speerpunten maar het programma in Zuid-Afrika gaat veel verder. Het biedt ook kortingen op reizen, ontspanning en aankopen van sportmateriaal.

De voordelen van het Vitality programma worden gestuurd op basis van gamification. Naarmate de gebruikers beter scoren in de toepassing van het programma, krijgen ze meer voordelen toegeschoven. Via Vitality Status kunnen ze hun score opvolgen. Die wordt vertaald in verschillende kleurenniveau’s. Blauw is het laagste level, platinum het hoogste. Het meest relevante voordeel is de aanpassing van hun eigen bijdrage voor de groepsverzekering. Die kan aangepast worden in functie van de score die de verzekerden bereiken.

Met Vitality Health Review kan je op basis van 14 parameters je risico op een medisch probleem checken. Vitality heeft ook een samenwerking met een aantal medische centra. Daar kunnen klanten een check laten doen tegen verminderde tarieven.

Vitality heeft ook een app waar alle parameters en voordelen permanent beschikbaar zijn.

Naast de verzekeringsmaatschappij is er ook Vitality Institute. Dat is een platform dat onderzoeksprogramma’s voor een gezondere levensstijl en preventie van ziektes uitvoert en steunt.

Generali Group lanceert de samenwerking met Vitality voorlopig in Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Het is niet duidelijk wanneer het programma beschikbaar is in België. Als Generali deze samenwerking professioneel uitspeelt krijgt het een unieke kans om zich te profileren als een innoverende speler in levensverzekeringen. De actieve coaching van klanten naar een gezondere manier van leven zal drastisch ingrijpen in de perceptie van die klant over zijn verzekeraar. De snelle ontwikkeling van wearables en health technology apps maakt die aanpak bijzonder tastbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.