Drankenautomaten krijgen betaalbeacons

Het Nederlandse betaalplatform My Order en telemetrie provider Vendon starten een pilootproject op om aankopen bij een drankenautomaat te betalen met de smartphone. Die automaten zijn vandaag nog echte cashvreters die vaak nog enkel met munten werken. Vendon gaat een aantal automaten uitrusten met beacons. De klanten van My Order kunnen hun aankopen afrekenen door een kort contact tussen de smartphone en het beacon op de automaat.

De technologie laat ook toe om loyalty- en promotie-acties op te zetten via de beacons. Dat kunnen bijvoorbeeld prijskortingen zijn of gratis aankopen op basis van je klantengedrag. Maar net zo goed kan het beacon een signaal uitsturen om een klant die passeert attent te maken op een bepaald voordeel of een bepaalde actie.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.