Samsung te groot om eigen objectieven waar te maken

Samsung blijft met voorsprong de grootste verkoper van smartphones. De Koreanen hebben 24% marktaandeel, ruim het dubbele van grote rivaal Apple. Volgens technologiewebsite Mashable vallen de cijfers van de verkoop van het vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S5, echter zwaar tegen. Momenteel zijn er 12 miljoen stuks verkocht en dat is 40% onder de verwachtingen. Mashable heeft zijn informatie uit een rapport van The Wall Street Journal.

Samsung maakte onlangs ook al bekend dat het zal knippen in het aantal modellen. Het is de bedoeling om dat met 33% terug te brengen. Samsung wil op die manier de concurrentie van de Chinese producenten counteren.  Samsung heeft momenteel een zeer breed gamma smartphones in de markt maar het wordt zowel aan de onderkant als aan de bovenkant zwaar aangevallen. Dat zet druk op de resultaten. Het resultaat van het derde trimester ligt 60% lager dan tijdens dezelfde periode vorig jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.