Belfius zet smartwatch app in de markt

Wearables lijken op weg om de nieuwe hype te worden in het digitale landschap. Google Glass leek de eerste toepassing te zijn die de markt zou pakken. Maar ondertussen groeien de twijfels over het concept. De slimme bril lijkt vooral toekomst te hebben in het bedrijfsleven en in de medische wereld. De vraag is echter of Google zelf het concept blijft ondersteunen.

Het succes van smartwatches daarentegen, kan nog maar moeilijk ontkend worden. Belfius speelt als eerste Belgische bank in op dat fenomeen. Met Belfius Direct Wear zetten ze een versie van hun toch al populaire app in de markt die draait op een Androïd smartwatch. Via deze app kan u de  status van uw rekeningsaldo checken. U kan ook kiezen om een melding te ontvangen wanneer uw saldo wijzigt. Om Belfius Direct Wear te kunnen gebruiken moet de Belfius Direct Mobile app geïnstalleerd zijn op uw smartphone. De smartwatch wordt via Bluetooth gelinkt met uw smartphone.

Belfius citeert in een persbericht een studie van GfK die verwacht dat er tegen het einde va dit jaar 20.000 smartwatches zullen verkocht zijn in België. De verkoopprognoses op wereldschaal suggereren bijna 100 miljoen stuks tegen 2018-2019, in vergelijking met 20 miljoen in 2014 (bron: BI Intelligence).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.