Wilink kiest multikanaalstrategie

WiLinkIn september kondigden we op deze blog de fusie aan van kredietmakelaar FINB, het netwerk van  verzekeringsmakelaars Elitis en de family planner BFO. Dat nieuwe platform kreeg de symbolische naam Wilink mee. Met 80.000 klanten en 25 vestigingen wordt Wilink een van de grootste verkopersnetwerken van financiële diensten. De omzet benadert 40 miljoen euro op jaarbasis.

Het vroegere Elitis was een netwerk van verzekeringsmakelaars die vooral gespecialiseerd zijn in schadeverzekeringen. Topman Dominique Dejean heeft altijd gezocht naar schaalgrootte. Vanuit zijn verleden als directielid bij een aantal maatschappijen weet hij zeer goed dat volume de beste troef is om met de verzekeraars rond tafel te gaan zitten. Dejean beseft ook dat de marges in schadeverzekeringen afkalven. De enige garantie om een duur verkopersnetwerk te kunnen handhaven is een voldoende stevige klantenportefeuille.

De fusie met BFO van Stefaan Vallaeys en kredietmakelaar FINB is een impliciete  strategiewissel voor Dejean en zijn kompanen. Met die operatie kiezen de topmensen van de drie groepen niet voor het kwantitatief liften van hun eigen activiteiten maar wel voor een geïntegreerde verbreding. De core business van de drie platformen is sterk complementair. De strategie is duidelijk gericht op het creëren van synergie in de verkoop. Dat blijkt ook uit het woord dat ze hebben uitgevonden voor hun activiteiten: broker in financial solutions. Onder die hoed vang je een breed gamma van dienstverlening. Wilink biedt ook effectief een uitgebreide korf van financiële- en verzekeringsproducten aan. Verzekeringen, beleggingen, kredieten en vastgoed zijn de vier belangrijke pijlers. Voor wie het allemaal in een systeem wil gieten kan er een verpakking van financiële planning rond.

Wilink bleef tot nu toe sterk onder de radar maar vandaag pakken ze uit met een eerste opvallend initiatief. In de Franstalige pers kondigt de groep een premievermindering van 10% aan voor klanten die een verzekering auto, schuldsaldo of brand online afsluiten. De groep diversifieert dus niet enkel haar dienstverlening, ze verbreedt ook haar verkoopskanalen.

De mening van Financelab

Wilink beweert dat ze met het brede aanbod uniek zijn in België. Dat is natuurlijk niet zo. Iedere makelaar met enige omvang biedt vergelijkbare diensten aan. De kracht van Wilink schuilt echter in de creatie van een apart merk en de uitbouw van een breed platform. Dat platform laat toe om knowhow en ervaring op te bouwen en ter beschikking te stellen van de groep. Een breed pallet diensten aanbieden heeft maar zin als je ook de mensen hebt die voldoende gespecialiseerd zijn om die dienstverlening waar te maken.

Het initiatief om ook online verkoop te starten en schadebeheer via een contactcenter op te starten is strategisch sterk. De klant van morgen wil op verschillende momenten kunnen schakelen tussen verschillende kanalen. Door daar als distributeur nu al positie in te nemen zet Wilink de maatschappijen onder druk om hen mee te nemen in hun mulikanaalstratgie. Wilink heeft echter nog wat werk voor de boeg op dat vlak. De website is responsief gebouwd maar de inhoud blijft wat hangen in de kleffe, weinig sprankelende taal die vroeger de norm was in de sector. Het platform blijft ook ver weg van de sociale media. Dat is verbazend voor een bedrijf dat claimt om een jong klantensegment te gaan aanboren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.