Fusie betaalplatformen in Denemarken | Telco’s van site bij Sixdots

De Deense mobiele netwerkoperatoren TDC, Telenor en Telis startten eerder dit jaar de mobiele betaalapplicatie Paii op. Dat deden ze met straffe uitspraken. ‘Betalen was niet langer het domein van de banken’, zei CEO van Paii Peter Bredgaard. Ondertussen zijn de geesten blijkbaar geëvolueerd en werd Paii overgelaten aan Swipp, een ander betaalplatform dat in handen is van een consortium van meer dan zestig banken. De officiële reden voor de verkoop is dat het betaalverkeer niet de core business is van telco’s. Door de fusie ontstaat nu een krachtig betaalplatform dat in-store, online in-app en peer tot peer betalingen aankan. Swipp zal beschikbaar zijn voor iedereen in Denemarken, ongeacht bij welke bank hij klant is.

Mobistar en Base niet meer op de site

SixdotsPartnersHet model van Swipp is sterk vergelijkbaar met dat van Sixdots in België. Ook dat platform is een samenwerking tussen een syndicaat van banken en een aantal telco’s. Sixdots werd oorspronkelijk opgestart door Belgacom (nu dus Proximus) en BNP Paribas Fortis. Zij richtten samen de NV Belgian Mobile Wallet op. Een beetje verrassend sloten ook de grootbanken Belfius, ING en KBC en hun vijf dochterbedrijven snel aan. Aan de kant van de telco’s kwamen Mobistar en Base meedoen maar die participeerden niet in het kapitaal van de holding. Mobistar en Base worden overigens momenteel niet meer vermeld op de site van Sixdots. Volgens marketing manager van Sixdots Geert Indigne staan enkel de logo’s van de aandeelhouders nog op de site. Dat verhoogt volgens hem de duidelijkheid. ‘Wij zijn echter nog steeds in contact met Base en Mobistar’, zegt Indigne.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.