Pincode vrij saldo makkelijk te kraken via NFC

Gijs Boudewijn, adjunct-directeur van de Betaalvereniging Nederland zegt in het AD dat bankpasjes en smartphones met een betaalfunctie via NFC niet veilig zijn. Wie over het juiste apparaatje beschikt, kan het saldo van de pasjes makkelijk overhevelen door vlakbij iemand te gaan staan of zelfs maar langs een pashouder te lopen. Als het pasje in een metalen hoesje of in aluminiumfolie zit, lukt deze vorm van fraude niet,zegt Boudewijn. Ruim een kwart van de 24 miljoen betaalpassen in Nederland zijn inmiddels uitgerust met de technologie voor contactloos betalen. Bedragen tot 25 euro kunnen zonder pincode in te voeren worden afgerekend. De klant houdt slechts zijn bankpas of mobiele telefoon bij het uitleesapparaat. Dat kan maximaal twee keer achter elkaar. Om daarna nog eens bedragen over te hevelen, of voor meer dan 25 euro in één keer, is wel een pincode nodig. Het risico is dus maximaal 50 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.