Beslag gelegd op tegoeden en collectie van Aristophil

Vorige week publiceerden we het bericht dat gespecialiseerde teams van de Franse politie een reeks invallen hebben gedaan in de vestigingen van Aristophil. Dat is een maatschappij die belangrijke manuscripten en brieven opkoopt. Ze gebruiken de collectie daarna als onderliggende waarde om geld op te halen bij particulieren. Die beleggen niet in een fonds maar ze kopen op papier een deel van de collectie.

LheritierVolgens de Franse krant Libération zou het gerecht bewarend beslag hebben gelegd op de rekeningen van de maatschappij en van de zaakvoerders in Frankrijk, Luxemburg en België. Ook op de collectie zelf zou beslag gelegd zijn.

Met deze actie lijkt de zaak slecht te gaan aflopen voor de investeerders. Aristophil heeft ook in ons land een pak geld uit de markt gehaald. Maar ook de markt van zeldzame stukken waar stichter Lhéritier in investeerde davert op zijn grondvesten. Aristophil heeft 5% van die markt in handen. Voor heel wat belangrijke stukken is een veel te hoge prijs betaald. De kans dat de markt instort als de zeepbel van Lhéritier barst is reëel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.