Crowdfundingplatform biedt verzekeringsdekking voor investeerders in projecten die niet lukken

Crowdfunding platform Indiegogo heeft een wat gammele reputatie opgebouwd. Een aantal volledig gefinancierde projecten liepen toch fout af en dat knaagt aan het vertrouwen van de mensen die de projecten steunden. Het platform hanteert namelijk regels waardoor de investeerders in zulke gevallen hun geld kwijt zijn. Indiegogo lijkt daar een oplossing voor uit te testen. Je kan momenteel investeren in Olive, een wearable die je hartslag en temperatuur meet en stressoefeningen aanbeveelt. Het project is bijna volledig gefinancierd via zogenaamde backers die de Olive op voorhand bestellen en betalen. Die backers kunnen opteren om 15 dollar extra in te brengen die gebruikt worden als verzekeringspremie. Die dekking komt tussen als het project kan starten maar Olive zou er niet in slagen om de bestellingen te leveren binnen drie maand na de beloofde leveringsdatum.

olive Insurance

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.