Ageas en Tesco verlengen samenwerking

Ageas UK en Tesco verlengen hun partnership in Tesco Underwriting, het verzekeringsbedrijf dat brand- en autoverzekeringen levert voor Tesco Bank. Ageas heeft een belang van 50,1% in het platform, Tesco bezit de overige 49,9%.

De verlenging van de samenwerking is erg belangrijk voor Ageas. Tesco Underwriting heeft sinds haar oprichting in 2009 al 1,2 miljoen klanten binnengehaald die samen 440 miljoen pond jaarpremie laten binnenstromen. Een belangrijk gedeelte van die klanten komen via de retailketen van Tesco. Ageas bouwt zo een enorme knowhow op over de aanpak van verzekeringsdistributie voor big data gedreven bedrijven. Vorig jaar stuurde Tesco Underwriting zijn business model nog bij omdat de schadestatistiek te hoog opliep. De focus werd verplaatst naar klanten die een klantenkaartbinding hebben met de retailer. Tesco Underwriting is een bedrijf dat op meerdere manieren op de kosten let. De kantoren zijn bijvoorbeeld niet in Londen gevestigd maar in Newcastle en Reigate. Daar zijn de huurprijzen veel lager. Die bedrijfsattitude zou in de toekomst wel eens erg belangrijk kunnen zijn omdat de digitalisering allicht op de marges gaat wegen.

Vorige week raakte bekend dat Jack Ma, topman van Alibaba en Pony Ma, topman van Tencent, een belang hebben opgebouwd in de Chinese verzekeraar Ping An. Dat is de grootste aandeelhouder van Ageas. Alibaba en Tencent zijn twee retailinternetgiganten. De grote retailketens zullen ongetwijfeld een belangrijke rol gaan spelen in de financiële dienstverlening. Ageas lijkt alvast goed voorbereid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.