Gezondheidstechnologie zoekt samenwerking met verzekeringsindustrie

Health appWellmos en wearables worden erg snel populair. Die jonge maar trendy bedrijfjes zijn interessante partners voor de verzekeringsindustrie. Levensverzekeraars kunnen veel sneller accurate informatie opvragen over de gezondheid en de levenswijze van een verzekerde, tenminste als die de technologie gebruikt. Ze kunnen zelfs actief gaan ingrijpen op de levenswijze van hun klanten en op die manier hun gezondheid positief beïnvloeden.

Eerder kondigde het Zuidafrikaanse Vitality aan dat het in een aantal West-Europese landen gaat samenwerken met de groep Generali. Vitality is niet zomaar een app. Het is een breed uigebouwd concept van wellness- en fitnesstoepassingen, producten en diensten die de gezondheid gunstig kunnen beïnvloeden en zelfs een loyaltyprogramma. De opbouw van dat programma in een volledig nieuwe markt vraagt tijd, onder meer omdat er partnerships moeten gemaakt worden. Die aanloopperiode zet de deur open voor de concurrentie. Vooral vanuit Scandinavië duiken er een paar aantrekkelijke toepassingen op.

Wellmo is een project dat gebouwd is op de fundamenten van de wellnessafdeling van Nokia. De Finse telefoonbouwer heeft bergen geld geïnvesteerd in research op dat vlak maar ze hebben daar nooit iets mee gedaan. Uiteindelijk hebben twee topmensen van Nokia, Jaakko Olkkonen en Sampo Niskanen die knowhow in een nieuw platform gebracht en verder ontwikkeld. Ze deden dat overigens met geld van het Nokia Bridge Incubator Program. Dat is een fonds dat mensen steunt die het bedrijf willen verlaten om een eigen bedrijf op te starten. Wellmo is in feite een cloudgebaseerde app die werkgevers wil aanzetten om de gezondheid van hun werknemers actief te beïnvloeden. De basis is een wellnessagenda waar gebruikers al hun gezondheidsbevorderende activiteiten kunnen plannen. Die producten- of diensten komen van partners van Wellmo. De app is compatibel met de meeste populaire wearables, ondermeer Fitbit, Withings en Jawbone. De app zou ook aan Windows Health en Apple Health gekoppeld worden.

Wellmo bereidt momenteel zijn commerciële lancering in de Benelux voor. Financelab kreeg bij het bedrijf de bevestiging dat ze ook met de verzekeringsindustrie praten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.