Amazon zet een leger robots in

Het worden drukke dagen voor bedrijven zoals Amazon. De cijfers van e-commerce pieken en daar profiteren ze bij de online grootgrutter volop van. Amazon maakt melding van honderden bestellingen per seconde. Die stroom aankopen moet ook op een efficiënte en vooral kostenvriendelijke manier worden verwerkt. Amazon kocht in 2012 Kiva Systems, een bedrijf dat robots fabriceert. Dat was een gouden zet. Ondertussen zijn er 10 fulfillment centers uitgerust met meer dan 15.000 robots. Time ging het systeem bekijken en publiceerde er een leuk filmpje over (onderaan) Volgens Bloovi besteedde Amazon in 2013 8,6 miljard dollar aan fulfilment, een stijging met 34% tegenover 2012. De verkoopcijfers stegen slechts met 22%.

De Robots zijn gemaakt door Kiva Systems, een bedrijf dat Amazon in 2012 heeft overgekocht voor 775 miljoen dollar. De robots halen de pakjes uit het magazijn en brengen ze tot bij werknemers die de pakjes vertrekkensklaar maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.